אורז בר איננו אורז כלל למעשה, כי אם קטניה, שזכתה לשם Wild Rice על שם דמיונה לאורז. צבעו חום כהה עד שחור, אורך כל גרגר הוא סנטימטר אחד וטעמו אגוזי, עמוק ומיוחד. אורז הבר גדל באגמים או בנחלים בהם הזרימה איטית בצפון ארה"ב (בעיקר במינסוטה) ובקנדה.
אורז בר עשיר בסיבים תזונתיים, באנטיאוקסידנטים, בתכולת החלבון שלו, במינרלים וויטמינים מקבוצת B ובמיוחד בחומצה פולית, לכן כדאי להוסיף אותו לתפריט השבועי ובכך לגוון את קבוצת הדגנים המלאים.
אורז בר של תבואות – יתרונות:
סימון תזונתי ב-100 גרם מזון יבש:
אנרגיה (קלוריות) .............................................. 381
סך השומנים (גרם) ............................................ 1.1
נתרן (מ"ג) ....................................................... 7
סך הפחמימות (גרם) ......................................... 75
מתוכן: סוכרים (גרם) ......................................... 2.5
סיבים תזונתיים (גרם) ....................................... 6.2
חלבונים (גרם) ................................................. 14.7
רכיבים: אורז בר
אופן ההכנה: הניחו בסיר 1 כוס אורז בר, 3 וחצי כוסות מים, הביאו לרתיחה וכסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ובשלו 40/45 דקות עד שצבע האורז הופך לחום בהיר והגרעין הפנימי מבצבץ ומתעגל. יש לסנן את עודף המים לאחר שהאורז מוכן.
כשר פרווה בהשגחת הרבנות האזורית מטה יהודה ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת
תכולה: 400 גרם
ארץ ייצור: ארה"ב
אין עדיין חוות דעת.