זעפרן הוא תבלין המופק מהצלקת של פרח זעפרן , מין בסוג כרכום שבמשפחת האירוסיים.
תבלין זעפרן נמכר כאבקה או בצורתו המקורית כמין חוטים כתומים-חומים. מקורו של צמח זעפרן בצפון הודו (קשמיר), ומשם נדד לארצות ערב ולאירופה.
זעפרן נחשב לאציל שבין התבלינים והיקר מבניהם, מחירו הגבוה של התבלין נובע מהקושי להפיק אותו; בכל פרח יש רק 3 צלקות והן נקטפות אך ורק ביד ובכדי להפיק חצי קילו מהתבלין היקר נדרשים כ-35,000 עד 100,000 פרחים.
השימוש בצמח זעפרן מוכר מימי קדם לצורך בישום, תיבול ומרפא. במטבח נהוג להשתמש בו בעיקר כתוספות לתבשילים ומרקים שונים, בפרט לריזוטו איטלקי.
אופן ההכנה: לכתוש את חוטי זעפרן בעזרת מכתש, להעביר את זעפרן הכתוש לכוס ולהוסיף מים רותחים. לכסות במשך 5-10 דקות לפחות לאידוי ומיצוי הטעם והצבע. הזעפרן מוכן לשימוש.
מומלץ להשתמש בכמות קטנה יחסית של זעפרן, לדוגמא להכנת 4 מנות פסטה נצטרך רק 4-5 חוטי זעפרן.
תכולה: 0.4 גרם
כ-160 חוטים
ארץ הייצור: ספרד
כשר OU
אין עדיין חוות דעת.